Kali GNU/Linux kullanmak için işletim sisteminizi değiştirmenize gerek yok. Oluşturacağınız bir sanal makine ile Kali kullanabilirsiniz. Makalemizde
Kali GNU/Linux kullanmak için işletim sisteminizi değiştirmenize gerek yok. Oluşturacağınız bir sanal makine ile Kali kullanabilirsiniz. Makalemizde Ubuntu işletim sistemi üzerinde sanal makine olarak çalıştıracağız. Eğer Windows işletim sistemi kullanıyorsanız yine sanal makine olarak Kali kullanabilirsiniz.
Öncelikle VirtualBox kurulumu yapıyoruz. Kurulum için aşağıdaki makalemizi inceleyebilirsiniz.
Virtualbox kurulumunu tamamladıktan sonra Kali için oluşturulan VM dosyasını indiriyoruz. Aşağıdaki bağlantıyı açarak 64-Bit yada 32-Bit OVA dosyamızı indiriyoruz. Offensive Security bağlantılarına kali.org üzerinden de erişim sağlayabilirsiniz. Resmi olarak vm dosyaları paylaşılmaktadır.
https://www.offensive-security.com/kali-linux-vm-vmware-virtualbox-image-download/

Aynı sayfa üzerinde vmware ve hyper-v image dosyalarına ulaşabilir ve sanallaştırma platformunuzda kullanabilirsiniz.
OVA dosyamız indirildikten sonra dosyamızın bulunduğu klasörü açıyoruz.

Dosyamıza çift tıklayarak açıyoruz.

Import seçimi ile devam ediyoruz.

GNU GPL lisansını kabul ederek agree seçimi ile devam ediyoruz.

Sanal makinemiz kısa sürede import edilecektir.

İşlem tamamlandıktan sonra VirtualBox listemize Kali eklendiğini göreceksiniz. Start butonuna tıklayarak sanal makinemizi çalıştırıyoruz.

Kullanıcı adı: kali şifre: kali olarak giriş yapabilirsiniz. Eğer klavye dili ile ilgili problem varsa kalı yazarak deneyiniz.


Klavye dilini değiştirmek için Settings / Keyboard menüsünü açalım ve Layout sekmesine gelelim. Use System Defaults seçimini kaldıralım, Keyboard Layout seçimini Turkish Turkish (intl. with dead keys) yapalım. Sonrasında klavyenizi türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Ağ ayarlarını ayarlayalım. Devices / Network / Network Settings menüsünü açalım ve Bridged Adapter olarak seçelim. Sanal makinemiz ayrı bir ip adresi alacaktır.

Virtualbox Guest Additions kurulumu için Devices / Insert Guest Additions CD Image menüsünü açarak CD imajını ekliyoruz.
sudo su
ile root oluyoruz. şifremiz kali. Aşağıdaki komutları çalıştırıyor ve sonrasında sanal makinemizi yeniden başlatıyoruz.
cp /media/cdrom0/VBoxLinuxAdditions.run /$HOME/
chmod 755 /$HOME/VBoxLinuxAdditions.run
cd /$HOME
./VBoxLinuxAdditions.run
reboot
Eğer GNU / Linux üzerinde yine GNU / Linux sanal makine kurduysanız
https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
bağlantısından VM VirtualBox Extension Pack indirmeniz ve virtualbox üzerine eklemeniz gerekir.
sudo adduser $USER vboxusers
komutunu çalıştırarak kullanıcınızı vboxusers grubuna eklemeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak, sanal makinenizi çalıştırdığınızda Devices / USB menüsünden fiziki makinenize takılı usb cihazlarını sanal makinenize ekleyerek kullanabilirsiniz.
Saygılarımla,
COMMENTS