Switch üzerindeki logların doğru takip edilebilmesi için saat ayarının doğru konfigure edilmiş olması önemlidir. Bu sayede hatanın hangi zaman diliminde gerçekleştiğini görerek fikir yürütmeniz daha kolay olacaktır. Öncelikle sunucularınızdan birini NTP server olarak ayarlamanız gerekiyor. Domain Controller olabilir. Daha sonra switch üzerinde SNTP ayarını yaparak saat senkronizasyonunu sağlayabilirsiniz.
Windows Server NTP Ayarı
Windows sunucunuzda kayıt defteri üzerinde w32time config anahtarı altında AnnounceFlags değerini olarak değiştiriyoruz
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config
AnnounceFlags=dword:00000005
W32Time TimeProviders NtpServer anahtarı altında Enable değerini 1 olarak değiştiriyoruz
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpServer
Enabled=dword:00000001
Windows Time Servisini durdurarak, otomatik başlatma ayarlayarak yeniden başlatıyoruz. İsteklere cevap verebilmesi için 123 portuna güvenlik ayarlarının yapılması gerekiyor.
Switch SNTP Ayarları
NTP server ip adreslerinizin 10.1.1.7 ve 10.1.1.8 olduğunu düşünürsek switch konfigürasyonu aşağıdaki şekilde olması gerekmektedir.
SW1# configure terminal
SW1(config)# timesync sntp
SW1(config)# sntp unicast
SW1(config)# sntp server priority 1 10.1.1.7
SW1(config)# sntp server priority 2 10.1.1.8
SW1(config)# time timezone 180
SW1(config)# write memory
Saygılarımla,
COMMENTS